Azi a fost dezbaterea candidatilor la prezidentiale. Nu a tuturor, doar a celor care conteaza. O sa fiu succinta, pentru ca e tarziu, iar oboseala-i mare.

Din pacate n-am putut sa ma uit de la inceput. Am deschis televizorul abia  pe la 7 si ceva, cand m-am trezit. Crin tocmai isi termina discursul, si imi pare rau ca l-am ratat. Dar am prins apelul baselului catre mila cetatenilor, care isi doreste ca romanii, fiind un popor melancolic, sa-l voteze de dragul vremurilor apuse. Not gonna happen.

O sa o iau de la cel mai rau la cel mai bine:

baselu’: Obosit, vlaguit. Un om care tremura, citind scrisoarea lui Crin catre Boc. De ce? Pentru ca era irelevanta. Pentru ca se agata de orice detaliu, ca o maimuta care se agata de o ramurica. Si de fiecare data a cazut. A spus ca „Educatia e o prioritate majora”. Normal, e prioritar sa scoatem tampiti pe banda,nu? Printre alte citate amuzante, mai numaram:

„Criza morala are la baza cateva intamplari” (Amintiri din copilarie, a lui Ion Creanga, are la baza cateva intamplari. O criza morala are la baza ceva cat se poate de premeditat.)

„Modelul prezidential. Hahahahaha adica eu” (Vai de capul nostru.)

„Au fost pur si simplu greseli omenesti” (Aici, daca-mi permiteti, vreau sa inserez pledoaria lui „Pur si simplu” de pe blog-ul vechi:

Nimic nu e pur si simplu. „Pur si simplu” nu exista. Totul e imbacsit si complicat.

Si stii de ce? Pentru ca nu e lumina. E intuneric ca dracu’. Nu degeaba se zice ca adevarul lumineaza calea. Dar ce te faci, ca fara adevar nu stii calea. Atunci pe ce pornesti? Pe drum de tara? Nu…ca si ala duce undeva.

Daca tot ce ar scoate oamenii pe gura ar fi „Pur si simplu”, nu ne-am mai confrunta cu incalzirea globala. N-am mai avea nevoie de atata oxigen, pentru ca ne-am fi propriul oxigen. Te-as respira, daca n-ai fi asa imbacsit si complicat. Degeaba te minti, nu esti nici pur si nici simplu.

„Pur si simplu” e utopic. E perfectiunea dincolo de perfectiune. E ceea ce-si doreste orice tzaran de la femeia lui. Nepangarita si slabutza in gandire. Si s-a intamplat vreodata? Nu. Daca-i pura nu-i simpla, si daca-i simpla nu-i pura. Clar.

„Pur si simplu” pica in lumea noastra ca o balega frumos mirositoare. Balega e pura si simpla. Insa mirosul, mirosul frumos e complex. E complicat. Imbacsit, nu prea. Dar al naibii de complicat. Daca ar fi simplu probabil n-ar fi asa frumos.

Pe final de lectie, ma simt nevoita sa specific un fapt. „Pur si simplu” nu este raspunsul, ci este intrebarea. „Pur si simplu” e folosit pentru a acoperi ceva imbacsit si complicat. Insa „Pur si simplu” are panza subtire si translucida. Daca ma straduiesc putin, pot sa vad clar tot ce e sub „Pur si simplu”. E al naibii de urat si scarbos.)

Pana si Geoana l-a combatut pe basel.

Geoana: Limbaj de lemn si pupincurism maxim. A spus multe,dar n-a transmis nimic. Intrebari de-ale lui Crin au ramas fara raspuns concret, deci putem spune ca e un rege al eschivarii. Presedinte oricum nu va fi.

Crin Antonescu: Singurul candidat „alive” dintre toti. A dat dovada de caracter, de exuberanta, de vivacitate, era insufletit si a reusit sa anime o  dezbatere insipida. Nu ne-a plictisit cu promisiuni desarte. Ne-a spus ce a avut de zis la obiect, a punctat totul excelent.

Votat: Crin Antonescu!

Reclame