Am fost plecata o vreme. Plecata din sfera blogosferei, daca ma pot exprima astfel. Nu pot spune ca a fost impotriva vointei mele, atata timp cat decizia a fost a mea, dar exista momente in viata cand trebuie sa faci ceea ce trebuie si nu ceea ce iti place, pentru a putea face mai tarziu ceea ce iti place si nu ceea ce trebuie. Asta am facut si eu in ultimele cateva luni, chiar daca nu am fost atat de serioasa cat ar fi trebuit sa fiu inca de la inceputul programului de bacalaureat international, de acum doi ani.

In final, am terminat cu bine, si in cele 3 saptamani in care am dat 14 examene pot spune ca am crescut mai mult decat in ultimii 5 ani. Nu, nu m-am maturizat. Am crescut pe plan mental. Spiritul ludic n-a disparut, ci doar tenta de neseriozitate, atat de caracteristica mie (si, la urma urmelor, si multor altor oameni de pe aceasta planeta minunata pe care o numim Terra).

Dupa cum spuneam, a trebuit sa renunt la multe lucruri care ma defineau, pentru o perioada. Am renuntat la prietenii care nu erau „in aceeasi oala cu mine”, si mi-a parut rau ca a trebuit sa fie asa. Am renuntat la ‘distractii’, la TV (aici chiar n-am niciun regret), am renuntat la a citi pentru sufletul meu, dar cel mai mult ma doare ca am renuntat la a scrie. Acum, cand in sfarsit pot sa ma reintorc la vechile obiceiuri si tabieturi, observ ca multe nu ma defineau intr-atat pe cat credeam. A fost greu sa renunt, dar nu imposibil, iar acum vad ca pot trai si fara iesit zilnic in oras, intrat zilnic pe net, vizionat TV si toate automatismele pe care le-am ‘mostenit’ de la aceasta societate in decadere. Tot ce mi-a lipsit cu adevarat au fost unii prieteni si literele. Scrisul si cititul pentru sufletul meu, nu pentru nota la bacalaureat.

Ce-i mai important insa, in mod paradoxal, a fost ca am gasit prilejul suprem pentru introspectie. A fost ca un fel de wake-up call pentru a-mi da seama pretul pe care il plateste tineretea mea pentru ca mai incolo sa-mi fie putin mai usor. Inca nu stiu daca merita. Tot ce stiu e ca am regasit in mine, printre ramasite, tot ceea ce am fost vreodata si toate motivele pentru care nu am ajuns la cristalizare pana acum. Pentru asta, a meritat totul. A fost un fel de catharsis. Am ‘reinviat’, cu stiinta vietii anterioare. M-am hotarat ca vreau sa cultiv toate inclinatiile pe care mi le-am neglijat pana acum. M-am hotarat ca vreau sa devin EU. Nu, nu uniunea europeana…cine ar vrea sa devina asa ceva? Vreau sa devin persoana mea, sa fiu tot ceea ce ma defineste intr-adevar, sa nu las nimic de-o parte.

Probabil te intrebi de ce iti scriu TIE despre MINE. Iti scriu pentru ca vreau sa ma asculti, vreau sa te inspir. Vreau sa citesti si sa intelegi, sa intelegi ce inseamna sa fii tu insuti si nu produsul societatii, nu produsul celor din jur. Am vazut ca nu poti sti ce te bucura cu adevarat decat atunci cand indepartezi tot ceea ce te bucura de tine pentru o perioada indeajuns de lunga. Apoi, ceea ce ramane dupa aceasta pauza de fericire este ceea ce esti. Ramane la latitudinea ta daca vrei sa devii tu insuti. Cine spune ca n-avem de ales, inseamna ca nu a incercat.

Pe curand

PS: Blog of Joy is back to stay.

🙂

Reclame