Am crescut intr-un mediu in care Valentine’s Day era o sarbatoare in toata regula. Tin minte si acum cand, inca din generala, doamna directoare aduna toti elevii, in pauza mare, in sala de sport (in gimnaziu, locul de intalnire a devenit biblioteca), pentru a citi toate felicitarile din cutia traditionala de Sf. Valentin.

Desigur, asta era doar rezultatul. Defapt, noi, elevii, ne pregateam cu muulte saptamani inainte pentru Valentine’s Day. Doar aceea avea sa fie ziua cand „our special crush” va primi un semn de la noi (si invers!), un semn ce putea sa schimbe totul.

Pe langa Craciun, Paste si Ziua Mamei, Valentine’s Day era singura cealalta sarbatoare pentru care faceam felicitari in timpul orei de pictura. Si, de cele mai multe ori, dura cam 2 saptamani sa le definitivam. La sfarsit, le depuneam cu un fior naiv in cutia cu pricina. Nu erau numai pentru pasiunile noastre secrete. Le trimiteam si prietenilor cei mai buni, un „suvenir” anual pentru a le aminti ca sunt importanti pentru noi.

Intre timp, am crescut. Traditia scolii a palit, pana cand a ajuns sa fie o petrecere pentru „cei mari”. Sau poate cine stie, cei mici inca o sarbatoresc la fel?

Da, am crescut in „cultul” Valentine’s Day. Dar nu era sarbatoarea aia consumerista, in care ne asteptam sa primim chestii cat mai scumpe, sa mergem in locuri cat mai scumpe, excursii de lux si toate cele. Nici nu imi dau seama cand a ajuns ce a ajuns acum.

Valentine’s Day nu a fost niciodata despre cadouri. A fost prilejul acela de a le spune celor pe care ii iubim ca se afla in inima noastra. Pentru ca asa suntem noi, oamenii: ne e frica sa fim raniti, vulnerabili si de aceea nu tradam emotiile atat de usor. Ne trebuie o scuza, o zi speciala sa demonstram cat inseamna apropiatii nostri pentru noi. Oricine „poate scapa” cu o declaratie timida astazi, asta e frumusetea sarbatorii.

Valentine’s Day nu e despre a primi. Este despre A DA. E un Craciun al declaratiilor de dragoste, iar zapada de afara poate sa o confirme! Deci, luati o hartie si cateva creioane colorate si redescoperiti placerea de a face ceva pentru cineva drag!

🙂

Reclame